اخبار

  .

تاریخ انتشار: چهارشنبه 04 تیر 1404

  نشست وبیناری تخصصی با عنوان جنگ شناختی با محوریت ایران و رژیم رذل صهیونیستی در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.

امتیاز: Article Rating
نشست وبیناری تخصصی با عنوان جنگ شناختی با محوریت ایران و رژیم رذل صهیونیستی در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.
این نشست با سخنرانی دکتر محمدعلی بصیری دانشیار علوم سیاسی دانشگاه اصفهان و اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی به صورت وبیناری برگزار شد.
دکتر محمدعلی بصیری در خصوص آنچه بین ایران و اسرائیل در حال رخ داد است، اظهار کرد: این مسئله میان ایران و رژیم صهیونیستی، دیر یا زود رخ می‌داد، چرا که تقابل دو ایدئولوژی جهان‌گیر و تمامیت‌خواه، یعنی ایران و رژیم صهیونیستی، اجتناب‌ناپذیر بود. از آغاز انقلاب اسلامی، ایران همواره دغدغه تشکیل امت واحده و آزادسازی مسلمانان از سلطه غرب، به‌ویژه اسرائیل را داشته است و با عنوان اسلام سیاسی یا اسلام مقاومتی، گفتمان مقاومت سیاسی و نظامی را در برابر صهیونیسم اسرائیل و حامی آن، لیبرالیسم غربی، مطرح کرده است.
وی افزود: صهیونیسم اسرائیل و لیبرالیسم غرب، پیوندی تنگاتنگ یافته‌اند و هر دو خواهان جهانی مبتنی‌بر اقتصاد و سیاست لیبرالی و تسلط آن بر دیگر ملت‌ها هستند؛ البته صهیونیسم، این راهبرد را با محوریت نژاد یهود دنبال می کند و طی ۴۶ سال گذشته، این تنش و درگیری، به اشکال گوناگون، بین محور مقاومت و محور ارتجاع، بروز و ظهور یافته است.
دکتر بصیری بیان کرد: در دو سه سال اخیر، با آغاز طوفان الاقصی، حداکثر درگیری‌ها در هفت محور آغاز شد و ضرباتی از هر دو سو وارد آمد. این حوادث، تصویری در غرب ایجاد کرده است که ایران اسلامی را مسبب اصلی این درگیری‌ها و تنش‌ها معرفی می‌کرد‌؛ در نهایت، هر دو طرف راهبردهای حداکثری را علیه یکدیگر به کار گرفته‌اند و همچنان بر آن پافشاری می‌کنند.
دکتر بصیری خاطرنشان کرد: راهبرد اسرائیل و غرب، "جنگ ترکیبی" بوده است؛ به گونه‌ای که به زعم آن‌ها، هفت گام را به طور همزمان تکمیل می‌کند. آن‌ها اکنون خود را در گام ششم یا هفتم این راهبرد می‌بینند؛ تحریم و محاصره اقتصادی، تحریم دیپلماتیک، هجوم رسانه‌ای و فرهنگی، درگیری و اغتشاشات داخلی، عملیات نظامی، و نهایتاً، به تعبیر خودشان، فروپاشی و تجزیه ایران. آن‌ها امروز گمان می‌کنند پس از وارد آوردن ضربات سنگین به پنج متحد محور مقاومت (حماس، حزب‌الله، سوریه، حشد الشعبی و حوثی‌ها)، اکنون نوبت ایران است.
وی گفت: در مقابل، ایران نیز راهبرد "محور مقاومت" را با تدبیر و پختگی، طی سه دهه گذشته، با تشکیل محور مقاومت و سپاه قدس و استفاده از پشتوانه اقتصادی خود، دنبال کرده است. هدف این راهبرد، محاصره اسرائیل، عقب راندن آن به مرزهای حداقلی و واداشتن آن به تحلیل اقتصادی، سیاسی و امنیتی و در نهایت فروپاشی و فرار از اراضی اشغالی بوده است.
وی در ادامه بیان داشت: به اعتقاد ایران، اکنون وضعیت مشابهی برای اسرائیل ایجاد شده است. درگیری‌های کنونی که توسط پهپادها، موشک‌ها و متحدان، به رژیم اسرائیل وارد آمده، از دید ایران مراحل نهایی را طی می‌کند و استمرار این ضربات و پافشاری بر اهداف، می‌تواند به فرار صهیونیست‌ها و فروپاشی رژیم اسرائیل منجر شود. این دو راهبرد، همچنان در تقابل با یکدیگر، میدان را شعله‌ور نگه داشته‌اند، البته اسرائیلی‌ها و ترامپ (متحد آن‌ها)، در هفته گذشته، در پوشش مذاکرات دوجانبه، شبیخونی طراحی کرده بودند. هدف آن‌ها، وارد آوردن ضربه‌ای برق‌آسا و کوتاه مدت به ایران و همزمان حمله به حدود ۲۰۰ فرمانده کلیدی نظامی و سیاسی و مراکز نظامی و اتمی و سازماندهی مخالفان و آشوب داخلی بود تا بتوانند گام نهایی جنگ ترکیبی را طی یک یا دو هفته در ایران پیاده کنند.
وی گفت: گرچه این طرح عملیاتی شد و ضربات و هزینه‌هایی را به دنبال داشت، اما واکنش ایران در میدان همچنان ادامه دارد. آن‌ها تصور می‌کردند با این ضربات غافلگیرانه و ایجاد ناامنی و آشوب داخلی توسط عوامل سازماندهی شده و شبکه‌های از پیش طراحی شده، می‌توانند وحدت و امنیت ملی را از درون فرو بپاشند و جامعه را دچار درگیری کنند و از بیرون، حملات نظامی را ادامه دهند تا ایران را زمین‌گیر کرده و به تعبیر خودشان تسلیم کنند. ما اکنون چنین وضعیتی را شاهد هستیم؛ با این حال، به نظر می‌رسد عمده این خواسته‌ها تا کنون مدیریت شده است؛ ترورها به حداقل رسیده و فرماندهی جایگزین شده است.
دکتر بصیری افزود: بخش عمده‌ای از تلاش‌ها برای زمین‌گیر کردن ایران، با پدافند و مدیریت، مهار شده است و عکس‌العمل ایران، برتری ایران را در فضای اسرائیل رقم زده است و در نتیجه رژیم صهیونیستی زمین‌گیر شده و عملاً پدافند آن‌ها را از کار انداخته است؛ بدین‌گونه ایران دست برتر را پیدا کرده است؛ گرچه طرف مقابل نیز تبلیغ می‌کند که دست برتر در فضای ایران را دارد.
وی تصریح کرد: در چنین وضعیتی، ما اکنون تقابل این دو جبهه را با دو دیدگاه و راهبرد حداکثرخواه و ایدئولوژی تقابلی مشاهدهمی‌کنیم که در حال مقابله با یکدیگرند؛ باید دید در روزها و هفته‌های آینده کدام یک نهایتاً برنده نهایی میدان خواهد شد، یا اینکه به توازن و توقف درگیری‌ها منجر خواهد گشت.

دکتر بصیری خاطرنشان کرد: ظاهرا برتری ایران در این میدان درخواست آتش بس یکجانبه از طرف اسرائیل و آمریکا را رقم زد و ایران آن را فعلا قبول کرده است.
در پیام جلسه حاضرین در نشست به طرح سوالات و گفت و گو در خصوص موضوع نشست پرداختند.
ثبت امتیاز